Werkwijze

Eerste afspraak

Deze behandeling zal ongeveer 60 minuten in beslag nemen aangezien eerst de voeten goed bestudeerd moeten worden (anamnese). Uw gegevens en voetproblemen worden ingevuld op een persoonlijke kaart. Tijdens deze eerste afspraak wordt er goed aan u uitgelegd wat er allemaal gedaan gaat worden met uw voeten. En goed advies over producten die u thuis kunt gebruiken om de behandeling optimaal te ondersteunen. En bijvoorbeeld ook waar u op kunt letten bij het aanschaffen van nieuwe schoenen.

Basisbehandeling totale voetverzorging

Een volledige behandeling begint met het desinfecteren van de voeten, daarna volgt het onderzoeken van de huid en nagels van de voeten. Verder het op de juiste manier knippen en verzorgen van de nagels, het polijsten van de nagelplaat, het weghalen van eelt en kloven en het behandelen van likdoorns. Alsmede het verzorgen van kalknagels en het juist behandelen van ingegroeide nagels en zo nodig drukvrij leggen. Als de conditie van de voet het toelaat, wordt de behandeling afgerond met een kleine voetmassage.

Vervolgafspraken

Normaliter is een behandeling van eens in de 4 tot 6 weken voldoende. Uiteraard is dit helemaal afhankelijk van de aard van uw voetprobleem. Het kan dus zijn dat de frequentie soms wat hoger ligt. Hier wordt u van op de hoogte gebracht. Het juist en regelmatig onderhouden van uw voeten zorgt ervoor dat grote problemen voorkomen kunnen worden of tijdig geconstateerd worden waardoor verdere behandeling beter kan aansluiten.

Niet doen!

Sommige mensen knippen hun nagels (uit schaamte) voordat ze voor een behandeling komen. Niet doen! U hoeft zich ten eerste nergens voor te schamen! Want dat kan er voor zorgen dat het dan moeilijker is om de nagels in de juiste vorm te knippen.

Deelbehandeling likdoorn

Tijdens deze behandeling wordt alleen de voet gedesinfecteerd en de likdoorn verwijderd.

Deelbehandeling ingroeiende nagel

Tijdens deze behandeling wordt alleen de voet gedesinfecteerd en de ingroeiende nagel behandeld