Wat doet de medisch pedicure van Podofysiek?

Diabetische- & reumatische voetbehandeling voetverzorging bij diabetespatiënten vereist extra zorg. Regelmatige controle (en indien nodig behandeling) door de medisch pedicure bij diabetespatiënten kan preventief werken en ernstige klachten voorkomen.

Hier leest u meer over de diabetische voet en de reden waarom pedicures daarvoor speciaal gecertificeerd moeten zijn. Ruim 10% van alle diabetes patiënten heeft complicaties aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie als Medisch Pedicure ben ik in staat professionele hulp en verzorging te verlenen. Gespecialiseerd in verzorging van risicovoeten bij o.a. diabetici. Bij klachten waarbij voetbehandelingen alléén niet voldoende uitkomst bieden, worden specialistische technieken gebruikt. Als medisch pedicure ben ik hierin breed opgeleid en ben ik op de hoogte van de behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek. Daarnaast voer ik als medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van ziekte (o.a. diabetes, reuma, spasticiteit) of andere oorzaken (o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties. Afhankelijk van uw klachten voer ik de passende specialistische behandeling uit. Ik ben op de hoogte van de juiste technieken en materialen. Om bijvoorbeeld locaties aan de voet drukvrij te leggen en pas ik anti-druktechnieken toe of vervaardig ik ortheses. Ik breng nagelprothesen aan en voer nagelreparaties uit. Om een ingroeiende nagel te reguleren plaats ik nagelbeugels. Ook ben ik op de hoogte van de verschillende contra-indicaties, waarbij deze behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijn klacht vermindering. Als medisch pedicure weet ik wanneer ik u moet doorverwijzen naar andere specialisten, uiteraard via uw huisarts.

Met goede, regelmatige verzorging van uw voeten zijn allerlei problemen te voorkomen. Of je man of vrouw bent, jong of oud, wel of niet sport, iedereen is gebaat bij een goede voetverzorging.

Want realiseer je je wel eens dat je gehele gewicht op je voeten terecht komt? Wanneer je voeten pijnlijk zijn, dan kan het zijn, dat door een onbewuste verandering van de houding nek- rug- heup- of knieklachten kunnen ontstaan. Een regelmatige behandeling kan je niet alleen van al je pijnlijke en vervelende ongemakken verlossen, maar je juist helpen in het voorkomen ervan.